Det er en livsomvæltende hændelse at få en demensdiagnose, både for den der rammes af sygdommen og for de pårørende. Når Demensprisen i år uddeles for første gang, er det for at hylde de mange medarbejdere, der hver dag gør en ekstraordinær indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker, der har en demenssygdom inde på livet.
Demensprisen er et led i ”Den Nationale Demenshandlingsplan 2025”, og de to ministre glæder sig meget til sammen at uddele Demensprisen 2017 til december.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:
Vi ved, at det er enormt hårdt, når nogen rammes af demens. Det er en sygdom, der æder sig så meget ind på den, der rammes, at det kræver både faglig professionalisme og menneskelig omsorgsfuldhed at kunne se og forstå mennesket bag. Det har både den demensramte og de pårørende brug for.
Ældreminister Thyra Frank fortsætter:
Heldigvis er der et utal af medarbejdere rundt om i landet, der hver dag gør en kæmpe forskel for mennesker med demens og deres pårørende, og de fortjener i den grad stor ros og anerkendelse for deres arbejde. Og selvom vi kun har en enkelt pris at uddele i december, er det vigtigt, at alle de gode historier bliver fortalt, så vi kan lære af hinanden. Så jeg håber, at rigtig mange vil gå i gang med at indstille de gode medarbejdere, de kender, og som de gerne vil fremhæve.
Man kan indstille en medarbejder til Demensprisen, lige meget om man er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Vinderen udpeges af en faglig jury og modtager - ud over æren - en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Vinderens arbejdsplads modtager samtidig en præmie på 50.000 kr. til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.
Læs mere om Demensprisen og indstil en medarbejder på www.sum.dk/demensprisen
Der er sidste frist for indstillinger den 20. november 2017.
Den faglige jury, der udpeger vinderen, består af:
- Karen Stæhr, sektorformand, FOA
- Grethe Christensen, formand, Dansk Sygeplejeråd
- Lone Vasegaard, formand, DemensKoordinatorer i DanmarK
- Andreas Rudkjøbing, formand, Lægeforeningen
- Nis Peter Nissen, direktør, Alzheimerforeningen
- Bjarne Hastrup, administrerende direktør, Ældre Sagen
- Karen Tannebæk, uddannelsesleder, Nationalt Videnscenter for Demens