Sundhedsmyndighederne anbefaler, at der iværksættes særlige tiltag i forhold til test, smitteopsporing og selvisolation.
Og beboerne i de berørte kommuner opfordres til at omgås så få personer som muligt.
Tiltagene vil foreløbigt være gældende til og med den 3. december 2020.
Se hele tiltagslisten her.
Der nedsættes en lokal taskforce bestående af Styrelsen for Patientsikkerhed og de lokale politimyndigheder til håndtering af lokale tiltag.
På baggrund af nye data fra sundhedsmyndighederne for smittespredning, sekventering mv. har Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, vurderet situationen. Indsatsgruppen hæfter sig særligt ved, at:
- I Region Midtjylland er det i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner, at flest personer med tilknytning til minkproduktion er blevet smittet med COVID-19.
- I Region Midtjylland er henholdsvis 47 tilfælde (26%) og 48 tilfælde (27%) ud af i alt 180 tilfælde af COVID-19 hos personer med tilknytning til minkproduktion indtil videre forekommet i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner.
- Resultater af sekventeringen i Region Midtjylland viser, at i uge 44 og 45 er henholdsvis 12% og 9% af alle sekventerede prøver positive for minkvarianter i forhold til 3% og 6% af prøverne i henholdsvis uge 42 og 43.
- Der er i Holstebro Kommune d. 23. november estimeret en incidens pr. 100.000 indbyggere, på 305, hvor tallet ugen forinden var 276. Der er i Ringkøbing-Skjern Kommune d. 23. november estimeret en incidens pr. 100.000 indbyggere på 101 smittede, hvor tallet ugen forinden var 108.
- Statens Serum Institut oplyser, at det er muligt, at andelen af smittede med minkvarianter vil stige i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner i de kommende uger, på baggrund af den bratte stigning i antallet af nysmittede farme og smittede personer med tilknytning til minkfarme.
Indsatsgruppen følger udviklingen i Region Midtjylland tæt. Udviklingen i Region Syddanmark men også øvrige landsdele med minkdrift overvåges også. Der kan derfor blive behov for, at flere kommuner skal omfattes af tiltagene.