Regeringen udgiver strategi for håndtering af corona i vintersæsonen

09-12-2021

Strategien bygger på anbefalingerne fra Ekspertgruppen om en langsigtet strategi for et genåbnet Danmark. Strategien består af et grundberedskab, som kan op- og nedskaleres afhængigt af smittesituationen.

Ved indgangen til vinterhalvåret er coronasmitten i Danmark steget trods den høje vaccinetilslutning. Stigningen var forventet. Regeringen har en klar strategi for, hvordan epidemien håndteres i vintermånederne, så det danske samfund kan være så åbent som muligt. 

Strategien består af et grundberedskab, som kan op- og nedskaleres alt efter, hvordan smitten i samfundet udvikler sig, og hvilken betydning smitten har for coronaindlæggelserne på de danske sygehuse. Grundberedskabet består af indsatser på følgende områder:

  • Overvågning
  • Vaccination og revaccination
  • Test, isolation og smitteopsporing
  • Smitteforebyggelse i form af eksempelvis coronapas og mundbind
  • Kommunikationsindsatser
  • Rejserestriktioner
  • Behandling og sygehuskapacitet
  • Kontaktreducerende tiltag

Behovet for at op- og nedskalere grundberedskabet afvejes af hensyn til epidemikontrol, samfundsøkonomi, trivsel og folkesundhed, samt personlig frihed.

Den 9. december 2021 besluttede Folketingets Epidemiudvalg, at COVID-19 fortsat skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom i yderligere 8 uger. Det vil sige frem til den 5. februar 2022. Det betyder, at Folketinget i denne periode har mulighed for at vedtage restriktioner, hvis de vurderer det nødvendigt for at håndtere smitten i samfundet.

Beslutningsprocessen for vedtagelse af nye tiltag eller restriktioner for at håndtere coronasmitten i Danmark er også beskrevet i regeringens strategi, som du kan læse her: Regeringens strategi for coronahåndtering i vintersæsonen 2021/2022

Læs mere om ekspertgruppen om en langsigtet strategi for et genåbnet Danmarks anbefalinger her.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet