Statsbesøget skal konsolidere og videreudvikle det gode forhold mellem Danmark og Tyskland, støtte danske virksomheders muligheder på det tyske marked og styrke det i forvejen tætte dansk-tyske kultursamarbejde. 52 danske virksomheder indgår i den erhvervsdelegation, der rejser med som en del af besøget.
Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:
Jeg ser virkelig frem til at besøge Tyskland, som står over for nogle af de samme udfordringer på sundhedsområdet, som vi gør – for eksempel flere ældre og flere patienter med kroniske sygdomme. Her er det oplagt, at vi lærer af hinanden, og det skal dette besøg bidrage til. Danmark har stor erfaring med at skabe et sammenhængende sundhedsvæsen, og her har Danmarks styrkeposition inden for digitalisering, innovative sundhedsløsninger og brug af sundhedsdata været afgørende. Den erfaring er der stor interesse for i udlandet, også i Tyskland.
Sundhedsfagligt program
Statsbesøget indeholder en række sundhedsfaglige programpunkter, hvor der er mulighed for at promovere danske kompetencer og løsninger inden for sundhedssektoren, samt styrke samarbejdet med Tyskland på området. Statsbesøget tæller desuden en erhvervsdelegation fra danske virksomheder og interesseorganisationer.
Sundhedsministeren skal sammen med H.M. Dronningen besøge Charité, der er Europas største universitetshospital. Her skal ministeren tale for erhvervsdelegationen og medarbejdere på Charité samt lytte til en række faglige oplæg om sundhedsinnovation.
Sundhedsministeren skal ligeledes tale til åbningen af en rundbordsdiskussion og et sundhedsseminar med deltagelse af en række danske og tyske virksomheder samt interesseorganisationer. De to arrangementer handler henholdsvis om kroniske sygdomme og modernisering af sundhedsvæsenet.
Statsbesøget har foruden sundhedsministeren deltagelse af udenrigsminister Jeppe Kofod, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.