Behandlingstilbuddene for spilafhængighed bliver styrket i 2025 med en ekstra bevilling på 6,9 millioner kroner. Det skal imødekomme de økonomiske udfordringer, som etablerede behandlingssteder har oplevet i forbindelse med udmøntningen af midler fra den såkaldte ludomanipulje under Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Baggrunden for bevillingen er, at de eksisterende behandlingssteder har fået reduceret deres tilskud som følge af, at en ny aktør blevet inkluderet i fordelingen af midler.
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde udtaler:
Det kan få ødelæggende konsekvenser for både den enkelte og familien, hvis man udvikler en stærk afhængighed af pengespil, som man ikke kan styre. Og med de yderligere penge, som nu sættes af, sikrer vi, at de behandlingssteder, som manglede finansering i år, fortsat kan hjælpe folk med at komme ud af deres spilafhængighed.
Skatteminister Rasmus Stoklund udtaler:
Alt for mange oplever problemer med pengespil. Derfor er det meget vigtigt, at vi har en stærk og stabil indsats og gode behandlingstilbud til dem, der desværre er ramt af spilafhængighed. Her har nogle af behandlingsstederne rejst et behov for, at der blev fundet nogle ekstra midler til deres fortsatte indsats. Nu har regeringen og forligspartierne på spilområdet fundet en løsning, der sikrer flere midler til behandling af spilafhængighed i 2025. Det er jeg meget tilfreds med.
Midler fra tidligere aftale
Med det nye forslag prioriteres 6,9 millioner kroner af midlerne fra den politiske aftale fra 2022 om nedbringelse af danskernes gæld til det offentlige, der blev øremærket indsatsen mod spilafhængighed.
Indsatsen gælder alene for 2025. Udfordringer i 2026 og frem vil skulle drøftes i forbindelse med de kommende politiske forhandlinger på spilområdet.
Midlerne vil blive udmøntet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, når den nødvendige proces er afsluttet.