En helt ny styrelse, der skal tage sig af patientklager, med hovedsæde i Aarhus.
Det er bl.a. resultatet af regeringens runde to af flytningen af statslige arbejdspladser.
Dermed deles den nuværende Styrelse for Patientsikkerhed i København op i to dele.
Den nye styrelse kommer til at hedde Patientklagestyrelsen. Styrelsen vil bestå af de dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, der allerede er på plads i Aarhus, 121 årsværk, der flyttes fra København, og så 20 nye stillinger.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:
De statslige arbejdspladser skal komme hele landet til gavn. Det er hovedopgaven. Og når vi allerede har en velfungerende afdeling for patientklager i Aarhus, så giver det god mening, at udbygge denne afdeling ved at oprette en helt ny styrelse for patientklager i Aarhus.
Overvejelserne om at oprette en selvstændig styrelse for patientklager har været undervejs, siden anden bølge af udflytningerne blev annonceret i efteråret.
Også udflytning til Kolding og Slagelse
Samlet set udflyttes eller nyplaceres ca. 167 årsværk under Sundheds- og Ældreministeriet i regeringens plan ´Bedre Balance II´.
Læs 'Regeringens udflytning af statslige arbejdspladser'.
Ud over de årsværk, der samles i den nye styrelse i Aarhus, udflytter regeringen også Det Etiske Råd. De fire medarbejdere i rådets sekretariat skal fra 1. januar 2019 udføre deres arbejde i Kolding.
Der etableres derudover 12 arbejdspladser under Styrelsen for Patientsikkerhed i Slagelse. Det vil kræve en ændring af Sundhedsloven.
Ellen Trane Nørby siger:
Dermed har Sundheds- og Ældreministeriet institutioner i mange dele af landet - i Randers, Kolding, Aarhus, Slagelse og København. Det er vigtigt, at der er faglige miljøer i hele landet.
Flere stillinger uden for København
Derudover bliver 10 bevillingsfinansierede arbejdspladser i det nye Nationale Genom Center placeret uden for København.
Ellen Trane Nørby siger:
Vi opretter en række nye arbejdspladser uden for København. Der er fx stærke faglige genom-miljøer i både Vest- og Østdanmark, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Det giver også god mening, at det personale, der i dagligdagen skal være med til at realisere Personlig Medicin i Danmark, er placeret ude i landet tæt på patienterne.
Læs 'Nyt genomcenter bliver drivkraft for arbejdet med Personlig Medicin'.
Antallet af årsværk i Nationalt Genom Center afhænger af kommende ansøgninger om medfinansiering fra en række fonde.
Centret er lige nu midlertidigt placeret i fysiske rammer på Artillerivej i København.
Fakta om den kommende Patientklagestyrelse:
-
Får selvstændig direktion
-
Får følgende eksisterende enheder fra Styrelsen for Patientsikkerhed:
Behandlingsklager
Erstatning
Visitation og sagkyndige
Patientrettigheder
-
Den formelle oprettelse af Patientklagestyrelsen forventes at ske, når lovgivningen er på plads. Udflytningen af arbejdspladser forventes gennemført pr. 1. januar 2019.
-
Den nye styrelse vil inklusive allerede udflyttede arbejdspladser beskæftige i alt ca. 214 årsværk.
-
Den tilbageværende Styrelsen for Patientsikkerhed vil derefter beskæftige ca. 244 årsværk i København, Randers, Kolding og Slagelse samt to årsværk på Færøerne.
Rettet 6. april 2018